Решение № 118979172, 09.05.2024, Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дата принятия
09.05.2024
Номер дела
686/31328/23
Номер документа
118979172
Форма судопроизводства
Гражданское
Компании, указанные в тексте судебного документа
Государственный герб Украины Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 686/31328/23

Провадження № 2/686/75/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2024 року Хмельницький міськрайонний суд

Хмельницької області

в складі: головуючої - судді Козак О.В.,

при секретарі - Кошельник Ю.С.,

за участі: представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Черняковського А.В. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Хмельницькому цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Гардіан» про стягнення страхового відшкодування,

ВСТАНОВИВ:

В листопаді 2023 року ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Гардіан» про стягнення страхового відшкодування, в обґрунтування якого вказав, що Хмельницької дирекції ТДВ «СК «Гардіан» було укладено договір добровільного страхування ризиків, пов`язаних з експлуатацією наземного транспорту №НТ-22-1500-ХМД. Предметом страхування за Договором є автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 . Автомобіль був застрахований, серед іншого, на випадок протиправних дій третіх осіб: хуліганства, умисного знищення або пошкодження наземного транспортного засобу та або додаткового обладнання, їх окремих складових частин (вандалізму, підпалу, підриву), незаконного заволодіння (крадіжки, грабежу, розбою) окремих складових частин наземного транспортного засобу та/або додаткового обладнання.

25 квітня 2023 року в м. Хмельницькому по вул. Подільська, 169 невстановленими особами пошкоджено автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , а саме лако-фарбового покриття заднього бампера, задніх крил, нижньої губи заднього бампера, деформації заднього правого крила, про що ОСОБА_3 повідомлено Хмельницький РУП ГУНП в Хмельницькій області. Дане повідомлення зареєстровано в Хмельницькому РУП ГУНП в Хмельницькій області за №6581 25 квітня 2023 року.

25 квітня 2023 року до Хмельницької філії ТДВ «СК «Гардіан» ним було подано письмову заяву про настання страхового випадку та надано автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 для огляду.

01 травня 2023 року приватним підприємством-автоцентр Ліга-ІІ проведено огляд автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 та складено рахунок про оплату №Л200000008 від 01 травня 2023 року, згідно якого вартість ремонту автомобіля внаслідок пошкоджень лако-фарбового покриття заднього бампера, задніх крил, нижньої губи заднього бампера, деформації заднього правого крила становить 50673,13 грн.

12 травня 2023 року ТДВ «СК «Гардіан» листом №12/05/23/12 повідомило йому, що розглянуло дану заяву та відсутні підстави для визнання заявленого випадку страховим та здійснення виплати страхового відшкодування в зв`язку з тим, що до заяви не додано копію витягу із Єдиного реєстру досудових розслідувань або довідки слідчого, яка містить інформацію визначену ч.5 ст. 214 КПК України та що на момент страхування авто містило деформацію на колісній арці правій задній, кришка багажника різноспрямовані подряпини експлуатаційного характеру, бампер задній і спойлер бампера заднього з лівої сторони мають ідентичні пошкодження за формою та розміщенням, що і на момент страхування.

18 липня 2023 року дізнавачем СД Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенантом поліції Н.Борисовим за його заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості, які передбачені ч.5 ст. 214 КПК України про обставини, що свідчать про кримінальне правопорушення, а саме: 25 квітня 2023 року невстановлена особа, перебуваючи за адресою м. Хмельницький по вул. Подільська, 169, порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, проявляючи особливу зухвалість, пошкодила автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_3 , чим заподіла останньому збитків на суму 50673 гривень 13 копійок.

За зазначеними відомостями в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстроване кримінальне провадження №12023243060000385 за ч.1 ст. 296 КК України.

10 серпня 2023 року до Хмельницького філії ТДВ «СК «Гардіан» ним було подано письмову заяву про перегляд прийнятого ТДВ «СК «Гардіан» по заяві від 27 квітня 2023 року про подію, що має ознаки страхової, у зв`язку з пошкодженням 25.04.2023 автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 .

06 вересня 2023 року ТДВ «СК «Гардіан» листом №12/05/23/12 повідомило, що розглянуло дану заяву та відсутні підстави для визнання заявленого випадку страховим та здійснення виплати страхового відшкодування в зв`язку з тим, що у відповідності до п.20.18. Договору, у разі початку досудового розслідування у кримінальному провадженні, ...рішення про виплату страхового відшкодування приймається після закінчення досудового розслідування (закриття кримінального провадження) або винесення судом у кримінальному провадженні вироку, або винесення постанови по справі про адміністративне правопорушення, або прийняття рішення про виплату страхового відшкодування, або прийняття рішення по цивільній (господарській справі). В цьому випадку строк прийняття рішення про виплату страхового відшкодування може бути подовжений до 12 місяців з дати початку досудового розслідування у кримінальному провадженні. На підставі викладеного Страховик продовжив строк прийняття рішення про виплату страхового відшкодування до отримання документів за результатом досудового розслідування.

03 вересня 2023 року він до Хмельницького філії ТДВ «СК «Гардіан» подав письмову заяву про перегляд прийнятого ТДВ «СК «Гардіан» по заяві від 27 квітня 2023 року про виплату страхового відшкодування, повідомивши що досудове розслідування кримінального провадження №12023243060000385 за ч.1 ст. 296 КК України 28 липня 2023 року завершено та додав копію постанови про закриття кримінального провадження №12023243060000385 за ч.1 ст. 296 КК України 28 липня 2023 року.

03 жовтня 2023 року ТДВ «СК «Гардіан» листом №12/05/23/12 повідомило йому, що ТДВ «СК «Гардіан» прийнято рішення про відмову у виплаті страхового відшкодування.

Відмову про виплату страхового відшкодування мотивована тим, що 02 грудня 2022 року та 17 березня 2023 року йому було виплачено страхове відшкодування по даному договору страхування, однак після ремонту транспортного засобу ним не надано його для огляду.

Згідно п.21.6 Договору не відшкодовується Страховиком збитки Страхувальника, завдані внаслідок пошкодження ТЗ та/або до, що мали місце до укладення Договору та/або були усунуті після укладання Договору без надання ТЗ та/або до Страховику для огляду.

На момент страхування авто містило деформацію на колісній арці правій задній, боковина задня ліва такі ж пошкодження на момент страхування, кришка багажника поверхневі різноспрямовані подряпини експлуатаційно-накопичувального характеру, кришка багажника одна подряпина експлуатаційного характеру, бампер задній і спойлер бампера заднього з лівої сторони мають ідентичні пошкодження за формою та розміщенням, що на момент страхування.

Заявлені ОСОБА_3 пошкодження носять експлуатаційний, накопичувальний характері не відноситься до страхових випадків, які зазначені в п. 6 Договору.

Відмова ТДВ «СК «Гардіан» вважає незаконною виходячи з наступного. Ним до заяви про виплату страхового відшкодування було додано всі документи, які передбачені умовами договору страхування.

Крім того договір добровільного страхування ризиків, пов`язаних з експлуатацією наземного транспорту №НТ-22-1500-ХМД на час його укладання, на момент страхування не містив опису деформації на колісній арці правій задній, боковини задня ліва такі ж пошкодження на момент страхування, кришка багажника поверхневі різноспрямовані подряпини експлуатаційно-накопичувального характеру, кришка багажника одна подряпина експлуатаційного характеру, бампер задній і спойлер бампера заднього з лівої сторони мають ідентичні пошкодження за формою та розміщенням, а тому є безпідставними твердження Відповідача про їх наявність на момент страхування.

В той же час, безпідставними є і твердження Відповідача про ненадання ним транспортного засобу для огляду після страхового випадку 17 березня 2023 року, оскільки Відповідач не висловлював йому таких вимог, і такі вимоги до нього не надходили ні поштовим ні телефонним зв`язком.

Він надав Страховику рахунок про оплату №Л200000008 від 01.05.2023 року виданий Приватним підприємством - автоцентр "Ліга ІІ" в якому визначено розмір збитків внаслідок страхового випадку 50673 гривні 13 копійок. Тому відповідно до п.20.5 Договору розмір збитків внаслідок страхового випадку, який має бути йому виплачений становить 40538,50грн.

З врахуванням наведеного позивач просить: стягнути з Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «ГАРДІАН» на його користь 40538,50грн. якості страхового відшкодування, 3000грн. витрат на професійну правничу допомогу, 1073,60грн. судового збору.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав, просив задоволити з підстав вказаних у позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні проти задоволення позовних вимог заперечив, пояснивши, що на момент страхування проводилось фотографування автомобіля і більшість пошкоджень на той момент вже були. Відповідно до п.21.6 Договору страхування не відшкодовуються збитки внаслідок пошкодження, які були до укладення Договору та/або були усунуті після укладення Договору без надання ТЗ для огляду. Факт пошкодження транспортного засобу 25.04.2023 року належними доказами не доведено, тому за відсутності страхового випадку просив відмовити в задоволенні позовних вимог.

Заслухавши пояснення представників позивача та відповідача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що в задоволенні позовних вимог слід відмовити з наступних підстав.

Судом встановлено, що 28.04.2022 року між ТДВ «СК «Гардіан» в особі директора Хмельницької дирекції Юзвишиної І.П. та ОСОБА_3 було укладено договір добровільного страхування наземного транспорту №НТ-22-1500-ХМД. Предметом вказаного Договору є майнові інтереси Страхувальника, що не суперечать закону, пов`язані з володінням, користуванням та розпорядженням наземним транспортом та додатковим обладнанням, що належать йому на законних підставах. А саме, предметом страхування за вказаним Договором є автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 .

Згідно п.13 Договору, строк його дії з 00год.00хв. 29.04.2022р. до 24год.00хв. 28.04.2023р.

Відповідно до положень п.6 Договору страхування, страховими випадками є пошкодження, знищення, втрата ТЗ та ДО внаслідок наступних страхових ризиків: дорожньо-транспортної пригоди; стихійного лиха (явища); пожежі, вибуху; падіння на ТЗ та/або ДО пілотованого або не пілотованого літаючого апарату, його частин, вантажу та багажу, що ним перевозиться, а також розлив палива, що знаходиться в баках цього літаючого апарату, дерев, каміння, інших сторонніх предметів, напад тварин, птахів, що сталися під час руху ТЗ; протиправних дій третіх осіб: хуліганства, умисного знищення або пошкодження ТЗ та/або ДО, їх окремих частин (вандалізму, підпалу, підриву), незаконного заволодіння (крадіжки, грабежу, розбою) окремих складових частин ТЗ та/або ДО.

Відповідно до п.20.1.5.9. Договору, для отримання страхового відшкодування, окрім інших документів передбачених п.20, Страхувальник надає Страховику при пошкодженні, знищенні ТЗ та/або ДО внаслідок ПДТО (крім незаконного заволодіння), в тому числі викрадення деталей ТЗ та/або ДО - копію Витягу із Єдиного реєстру досудових проваджень або довідку слідчого (прокурора) яка має містити інформацію, визначену ч.5 ст.214 КПК України.

Відповідно до п.21.3.4 Договору, підставою (причиною) для відмови у виплаті страхового відшкодування в повному обсязі або частково є в т.ч. - відсутність необхідних документів та (або) відомостей, що підтверджують факт, причини, характер або обставини настання страхового випадку та/або розмір завданого збитку.

Згідно п.21.6 Договору не відшкодовується Страховиком збитки Страхувальника, завдані внаслідок пошкодження ТЗ та/або ДО, що мали місце до укладення Договору та/або були усунуті після укладання Договору без надання ТЗ та/або ДО Страховику для огляду.

27.04.2023р. ОСОБА_3 подав до ТДВ «СК «Гардіан» заяву про виплату страхового відшкодування по події, яка мала місце 25.04.2023р., а саме в АДРЕСА_1 під час огляду автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , виявив пошкодження лако-фарбового покриття заднього бампера, задніх крил, нижньої губи заднього бампера, вм`ятина заднього правого крила.

28.04.2023р. відповідачем в присутності позивача було проведено огляд транспортного засобу марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 та складено відповідний протокол огляду в якому зазначено виявлені пошкодження крил задніх правого та лівого, кришки багажника, панелі підвіски заднього номерного знака, бампера заднього, лінії захисту бампера заднього.

01 травня 2023 року приватним підприємством-автоцентр Ліга-ІІ було складено рахунок на оплату №Л200000008 від 01 травня 2023 року вартості матеріалів та робіт по ремонту автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , згідно якого вартість ремонту автомобіля внаслідок пошкоджень лако-фарбового покриття заднього бампера, задніх крил, нижньої губи заднього бампера, деформації заднього правого крила становить 50673,13 грн. в т.ч. ПДВ 8445,52грн.

12 травня 2023 року ТДВ «СК «Гардіан» листом №12/05/23/12 повідомило ОСОБА_3 на його заяву, що відсутні підстави для визнання заявленого випадку страховим та здійснення виплати страхового відшкодування в зв`язку з тим, що згідно доданого листа Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області від 04.05.2023р., відомості за фактом звернення в ЄРДР не вносились, встановити обставини та причетних до події осіб також не представилось за можливе. Крім того, 02.12.2022р. та 17.03.2023р. йому було виплачено страхове відшкодування по даному договору страхування, однак після ремонту транспортного засобу ним не було надано його для огляду. На момент страхування авто містило деформацію на колісній арці правій задній, боковина задня ліва такі ж пошкодження на момент страхування, кришка багажника різноспрямовані подряпини експлуатаційно-накопичувального характеру, кришка багажника одна подряпина експлуатаційного характеру, бампер задній і спойлер бампера заднього з лівої сторони мають ідентичні пошкодження за формою та розміщенням, що і на момент страхування. Заявлені пошкодження носять експлуатаційний, накопичувальний характер і не відносяться до страхових випадків які зазначені у п.6 Договору, тому підстави для визнання випадку страховим та здійснення виплати страхового відшкодування відсутні.

18 липня 2023 року дізнавачем СД Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенантом поліції Н.Борисовим за заявою ОСОБА_3 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за зверненням ОСОБА_3 , про те, що 25.04.2023р. невстановлена особа за адресою АДРЕСА_1 , порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, проявляючи особливу зухвалість, пошкодила автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_3 , чим заподіла останньому збитків на суму 50673 гривень 13 коп.

За зазначеними відомостями в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження №12023243060000385 з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.296 КК України

Постановою дізнавача СД Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області лейтенантом поліції Н.Борисова від 28.07.2023р. кримінальне провадження №12023243060000385 від 18.07.2023р. було закрито у зв`язку з відсутністю в діянні складу кримінального проступку передбаченого ст.296 КК України, на підставі п.2 ч.1 ст.284 КК України.

03 жовтня 2023 року ТДВ «СК «Гардіан»листом №03/10/23/5 повідомило ОСОБА_3 , що відсутні правові підстави для перегляду прийнятого раніше рішення про відмову у виплаті страхового відшкодування. Відмова про виплату страхового відшкодування мотивована тим, що 02.12.2022 року та 17.03.2023 року йому було виплачено страхове відшкодування по даному договору страхування, однак після ремонту транспортного засобу ним не надано його для огляду.

Згідно п.21.6 Договору не відшкодовується Страховиком збитки Страхувальника, завдані внаслідок пошкодження ТЗ та/або ДО, що мали місце до укладення Договору та/або були усунуті після укладання Договору без надання ТЗ та/або ДО Страховику для огляду.

На момент страхування авто містило деформацію на колісній арці правій задній, боковина задня ліва такі ж пошкодження на момент страхування, кришка багажника поверхневі різноспрямовані подряпини експлуатаційно-накопичувального характеру, кришка багажника одна подряпина експлуатаційного характеру, бампер задній і спойлер бампера заднього з лівої сторони мають ідентичні пошкодження за формою та розміщенням, що на момент страхування. Заявлені ОСОБА_3 пошкодження носять експлуатаційний, накопичувальний характер і не відноситься до страхових випадків, які зазначені в п. 6 Договору.

Вказані обставини підтверджуються: листами ТДВ «СК «Гардіан» від 12.03.2023 року №12/05/23/12, від 03.10.2023 №03/10/23/5, від 06.09.2023р. № 06/09/23/6; рахунком на оплату №Л200000008 від 01 травня 2023 року ПП-автоцентр Ліга ІІ; Договором добровільного страхування наземного транспорту №НТ-22-1500-ХМД від 28.04.2022р.; Витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань від 18.07.2023р.; постановою про закриття кримінального провадження від 28.07.2023р.; заявою ОСОБА_3 від 27.04.2023р.; протоколом огляду ТЗ від 28.04.2023р.

Відповідно до статті 979 ЦК України договір страхування укладається відповідно до цього Кодексу, Закону України "Про страхування", інших законодавчих актів.

Предметом договору страхування є передача страхувальником за плату ризику, пов`язаного з об`єктом страхування, страховику на умовах, визначених договором страхування або законодавством України. Об`єктом страхування можуть бути: життя, здоров`я, працездатність та/або пенсійне забезпечення; майно на праві володіння, користування і розпорядження та/або можливі збитки чи витрати; відповідальність за заподіяну шкоду особі або її майну (ст.980 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України «Про страхування» (в редакції на час виникнення спірних правовідносин), договір страхування - це письмова угода між страхувальником і страховиком, згідно з якою страховик бере на себе зобов`язання у разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату страхувальнику або іншій особі, визначеній у договорі страхування страхувальником, на користь якої укладено договір страхування (подати допомогу, виконати послугу тощо), а страхувальник зобов`язується сплачувати страхові платежі у визначені строки та виконувати інші умови договору.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про страхування» (в редакції на час виникнення спірних правовідносин), страхова виплата - це грошова сума, яка виплачується страховиком відповідно до умов договору страхування при настанні страхового випадку. Страхове відшкодування - страхова виплата, яка здійснюється страховиком у межах страхової суми за договорами майнового страхування і страхування відповідальності при настанні страхового випадку. Страхове відшкодування не може перевищувати розміру прямого збитку, якого зазнав страхувальник. Непрямі збитки вважаються застрахованими, якщо це передбачено договором страхування. У разі коли страхова сума становить певну частку вартості застрахованого предмета договору страхування, страхове відшкодування виплачується у такій же частці від визначених по страховій події збитків, якщо інше не передбачено умовами страхування.

Підстави для відмови страховика у здійсненні страхових виплат або страхового відшкодування містяться в ст.26 вказаного Закону, при цьому у ній зазначено, що умовами договору страхування можуть бути передбачені інші підстави для відмови у здійсненні страхових виплат, якщо це не суперечить закону.

Відповідно до частини першої статті 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

За загальними правилами доказування, визначеними статтями 12, 81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказування не може грунтуватися на припущеннях.

Згідно із частиною першою статті 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (частина перша та друга статті 77 ЦПК України).

Достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи (стаття 79 ЦПК України).

Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування (частина перша статті 80 ЦПК України).

Відповідно до частини першої статті 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Відповідно до п.21.3.4 Договору добровільного страхування наземного транспорту №НТ-22-1500-ХМД від 28.04.2022р., підставою (причиною) для відмови у виплаті страхового відшкодування в повному обсязі або частково є в т.ч. - відсутність необхідних документів та (або) відомостей, що підтверджують факт, причини, характер або обставини настання страхового випадку та/або розмір завданого збитку.

Також згідно п.21.6 вказаного Договору не відшкодовується Страховиком збитки Страхувальника, завдані внаслідок пошкодження ТЗ та/або ДО, що мали місце до укладення Договору та/або були усунуті після укладання Договору без надання ТЗ та/або ДО Страховику для огляду.

Позивачем не надано суду належних та допустимих доказів на підтвердження факту настання страхового випадку 25.04.2023р., передбаченого п.6 Договору страхування, а саме: протиправних дій третіх осіб: хуліганства, умисного знищення або пошкодження ТЗ та/або ДО, їх окремих частин (вандалізму, підпалу, підриву), незаконного заволодіння (крадіжки, грабежу, розбою) окремих складових частин ТЗ та/або ДО, внаслідок яких було пошкоджено автомобіль марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 та завдано збитків позивачу. Надані позивачем страховику та суду докази, які зазначено вище, достовірно не підтверджують вказаних обстави, оскільки не містять даних про факт, причини, характер або обставини настання страхового випадку.

Не підтверджено позивачем належними та допустимими доказами і те, що пошкодження автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , зафіксовані в Протоколі огляду ТЗ від 28.04.2023р. виникли внаслідок протиправних дій третіх осіб, що мали місце 25.04.2023 року, а не є пошкодженнями експлуатаційно-накопичувального характеру.

При цьому відповідачем не надано суду належних та допустимих доказів на підтвердження того, що вказані пошкодження автомобіля марки Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , були наявні на час укладення Договору страхування, оскільки надані суду фотозображення автомобіля Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , не містять дати їх створення.

Не підтверджено належними та допустимими доказами сторонами і проведення відновлювальних робіт (усунення пошкоджень) автомобіля Linkoln МКС, д.р.н. НОМЕР_1 , після страхового випадку в березні 2023р., та відповідно надання після цього ТЗ Страховику для огляду.

З врахуванням наведеного, суд приходить до висновку, що підстави для задоволення позовних вимог ОСОБА_3 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Гардіан» про стягнення страхового відшкодуваннявідсутні, а тому в задоволенні позовних вимог слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 2, 12, 13, 76, 77, 79, 80, 89, 141, 258, 259, 263-265ЦПК України, ст.ст. 979, 980 ЦК України, Законом України «Про страхування», суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_3 до Товариства з додатковою відповідальністю «Страхова компанія «Гардіан» про стягнення страхового відшкодування, відмовити.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

В разі проголошення вступної та резолютивної частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Позивач: ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_2 ).

Відповідач: Товариство з додатковою відповідальністю «Гардіан» (ЄДРПОУ 35417298,адреса: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 96).

Дата складання повного тексту рішення суду - 13.05.2024 року.

Суддя:

Часті запитання

Який тип судового документу № 118979172 ?

Документ № 118979172 це Решение

Яка дата ухвалення судового документу № 118979172 ?

Дата ухвалення - 09.05.2024

Яка форма судочинства по судовому документу № 118979172 ?

Форма судочинства - Гражданское

Я не впевнений, що мені підходить повний доступ до системи YouControl. Які є варіанти?

Ми зацікавлені в тому, щоб ви були максимально задоволені нашими інструментами. Для того, щоб упевнитись в цінності і потребі системи YouControl саме для вас - замовляйте безкоштовну демонстрацію продукту. Також можна придбати доступ на 1 добу за 680 гривень.
Детальна інформація про ліцензії та тарифні плани.

В якому cуді було засідання по документу № 118979172 ?

У чому перевага платних тарифів?

У платних тарифах ви отримуєте іформацію зі 180 джерел даних, у той час як у безкоштовному - з 22. Також у платних тарифах доступно більше розділів даних та аналітичні інструменти миттєвої оцінки компаній, ФОП, та фізосіб.
Детальніше про різницю в доступах на сторінці тарифів.

Сведения о судебном решении № 118979172, Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Судебное решение № 118979172, Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області было принято 09.05.2024. Форма судопроизводства - Гражданское, форма решения – Решение. На этой странице вы сможете найти ключевые данные об этом судебном решении. Мы обеспечиваем удобный и быстрый доступ к актуальным судебным решениям, чтобы вы могли быть в курсе последних судебных прецедентов. Наша база данных включает полный спектр необходимой информации, позволяя вам быстро находить ключевые данные.

Судебное решение № 118979172 относится к делу № 686/31328/23

то решение относится к делу № 686/31328/23. Фирмы, указанные в тексте настоящего судебного документа:


Наша система поддерживает поиск по разным критериям, таким как регион или название суда. Также в личном кабинете есть возможность подробной настройки, что существенно ускоряет процесс поиска информации. Это позволяет результативно экономить ваше время при получении необходимой информации из реестра судебных решений и других официальных источников.

Предыдущий документ : 118979163
Следующий документ : 118979179